perjantai 27. syyskuuta 2013

sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Syksyinen sunnuntai

















Pakenimme kaupungin sateista sunnuntaita viime vuoden tapaan tuttaviemme mökille. Ilma ei suosinut meitä aivan samaan malliin kuin viimeksi, mutta vettä ei taivaalta tullut ja aurinkokin esiintyi meille! Saunoimme ja uimme oikein kunnolla, paistoimme lettuja ja söimme makkaraa. Oli jälleen oikein mukavaa, ainoa asia joka puuttui oli koira. Mutta ehkä se puute korjaantuu seuraavaan mökkeilyreissuun mennessä. ;)

lauantai 21. syyskuuta 2013

Kolvananuuro






Tämän päivän ohjelmana oli patikointi Pohjois-Karjalassa sijaitsevassa Kolvananuuron rotkolaaksossa. Eilisillan menot pitivät huolen siitä, että miulla oli aika lailla väsynyt olo, mutta raikas ulkoilma kyllä auttoi siihen. Hirvikärpäset taas eivät! Maisemat oli kyllä kauniit ja ruska mahtavan näköinen, mutta sekä noiden edellämainittujen inhotuksien että reitin vaikeuden takia maisemien katselu jäi aika vähäiselle. Lisäksi samaan aikaan samalle reitille sattui kaksi eri ryhmää, mikä vähän latisti tunnelmaa. Mutta muutamat ihan kivat kuvat tuli otettua ja ensi kerralla suuntana onkin sitten (ehkä) Koli!

lauantai 14. syyskuuta 2013

Petkeljärven kansallispuisto






























Eilen lähdimme yhdessä toverini Ilonan kanssa ajelemaan kohti Venäjän rajaa ja Petkeljärven kansallispuistoa! Hirmuinen patikointivimma on vaivannut jo pidemmän aikaa ja nyt vihdoin pääsin kunnolla maastoon kirmaamaan. Saimme kiertää Kuikan kierroksen miltei keskenämme, vain yksi ihminen tuli vastaan koko 6,5 kilometrin aikana. Oli aivan mahtava päivä kyllä, ilma tuntui paljon raikkaammalta ja hiljaisuus sekä metsän äänet aivan ihanilta kaupungin meteliin verrattuna. Välillä naposteltiin mustikoita, irtokarkkia ja banaania. Ainut miinus tulee nuotiopaikan/laavun puutteesta matkan varrella. Meidän piti tyytyä paistamaan makkaramme Petkeljärven retkeilykeskuksen takana olevassa keittokatoksessa. Pian pääsen toivottavasti uudelleen uusiin maisemiin vaeltelemaan, huippua!